Latest Responses
Username:
Password:
avatar

By da1e11oyd

September 4, 2014, 11:45 pm
Updated by: Eldar Gerfanov September 5, 2014, 4:52 pm

HSM for windows

Hi

Liked the online program so thought I would try out the Windows version.

I used the default path as suggested and I definitely have net 4.0 installed.

But the program comes up with the following errors when I try to use it

See attached screen shots

Any suggestions as to what the problem is.

Thanks


Dale

Error when closing program HSM closing error.jpg
Answers:
cant leave messages here
Pages:(1) [1]
avatar

da1e11oyd

September 4, 2014, 11:48 pm

Not sure why the first Pic isn't showing will try again

HSM opening error.jpg HSM opening error.jpg
avatar

Eldar Gerfanov

September 5, 2014, 11:10 am

Hi.
Seems i screwed up default settings file last time i made an update.
It only affects new installs.

I will publish an uodate tonight to fix it.

But you can fix it yoirself by going to HSMAdvisor Settings page.
Look for myCUT DB settings.

On that panel there is a button with green "v" picture on it.

Click that button to reset the path to your tool database to default.

Thanks for letting me know.

avatar

Eldar Gerfanov

September 5, 2014, 4:53 pm

UPdate

I have fixed the problem.
you can either re-install from the website (make sure you delete the HSMAdvisor install folder) or fix it the way i suggested in the post above

avatar

da1e11oyd

September 7, 2014, 6:31 pm

Thanks for that, is there a tutorial available to help me input feeds and speeds or should the program be taking information from a data base.

I am trying to work out feeds and speeds for a 6mm bull nose carbide cutter, I have added all the tool data but nothing is showing up in the feeds and speeds. There is an error below saying

Warning:
Resulting RPM is below minimum set in your machine limits, RPM was adjusted to match Min RPM
Remedy:
Use smaller cutter.

I have put the same data into the online version and it gives me a suggested feed and speed.

I have no doubt it is something I am doing wrong, just not sure what.

Screen shot of HSM attached

hsm screen.jpg hsm screen.jpg
avatar

Eldar Gerfanov

September 7, 2014, 6:50 pm

You need to select the coating

avatar

da1e11oyd

September 7, 2014, 7:32 pm

That works Thanks.

:smile:

avatar

Eldar Gerfanov

September 7, 2014, 8:47 pm
Updated by: Eldar GerfanovSeptember 7, 2014, 8:47 pm

Quote:"DA1E11OYD"
That works Thanks.

:smile:


Please read this - > ?page=FrontPage&shell_id=151&article_id=4619

© 2009-2022 Eldar Gerfanov. All Rights Reserved.
© 2009 Eldar Gerfanov. Materials on this site are presented as is and are mostly for educational use.

You may freely reproduce information presented herein without any consent from me, provided you include link to this site.
In case when i am not the copyright holder, you may want to contact proper owner of material. Anyway, they are freely available on the Internet.
If you hold the copyright right for any of the materials on this site and want them removed, please contact me here