Latest Responses
Username:
Password:
avatar

By Mahkie

June 3, 2016, 8:12 am

F/S algorithm problem?

I'm having it tell me that a 3-flute 1/16" EM can full slot with a DOC of .0168 at a chip load of .003, something is seems off. I've included a screen shot in case the way parameters work in the newest version are drastically different.

Untitled3.png Untitled3.png

Answers:

Pages:(1) [1]
avatar

Eldar Gerfanov

June 3, 2016, 8:20 am

Hi,
You have Manufacturer Chipload set there. This is the reason it does that.
Reset the manufacturer Chipload to default and it will be OK

Regards.

avatar

Blue_Chips

June 4, 2016, 8:47 am

Reset the manufacturer Chipload to default and it will be OK


Where/how is that done Eldar?

avatar

Eldar Gerfanov

June 4, 2016, 10:22 am
Updated by: Eldar GerfanovJune 4, 2016, 10:27 am

Quote:"BLUE_CHIPS"
Reset the manufacturer Chipload to default and it will be OK


Where/how is that done Eldar?


Just expand the Manufacturer Speeds and Feeds panel and hit on the Chipload or SFM label to reset the corresponding field.

Edit: Why this happened is because some speeds and feeds algorithms were changed.
And when you load a Cut from the DB, HSMAdvisor will consider those OLD speeds and feeds custom.

Regards

avatar

Mahkie

June 11, 2016, 12:20 pm

That did the trick, thank you!

Answers:

cant leave messages here

© 2009-2018 Eldar Gerfanov. All Rights Reserved.
© 2009 Eldar Gerfanov. Materials on this site are presented as is and are mostly for educational use.

You may freely reproduce information presented herein without any consent from me, provided you include link to this site.
In case when i am not the copyright holder, you may want to contact proper owner of material. Anyway, they are freely available on the Internet.
If you hold the copyright right for any of the materials on this site and want them removed, please contact me here